bhome.nl

Huizen verhuren aan expats en een eigen woning verhuren: zo zit dat

Jouw woning verhuren aan expats kan zeker lucratief zijn. Een expat is vaker bereid om een hogere prijs te betalen om tijdelijk in een mooi huis te wonen. Niet voor niets willen steeds meer mensen een eigen woning verhuren. Huizen verhuren aan expats: hoe doe je dat? Lees snel verder voor het antwoord.  

Stimulans op de buitenlandse woningmarkt

Laten we even kijken naar het buitenland. Onlangs heeft de regering van Singapore, die belasting heft op de verkoop van huizen, huizenverkopers aangemoedigd de belasting te innen en af te dragen aan de regering in plaats van aan de kopers van nieuwe huizen. Deze stimulans heeft de markt van de verkoop aan buitenlanders zeker gestimuleerd. Het maakt huizen verhuren aan expats of een eigen woning verhuren nog lucratiever waardoor het zeker interessant is om hier aandacht aan te besteden zodat je de juiste keuze zult gaan maken.

Wat is een huurovereenkomst?

Tijd om terug te gaan naar Nederland. Wil je huizen verhuren aan expats? Dan krijg je te maken met allerlei termen. Verreweg de belangrijkste is de ‘huurovereenkomst’. Dit is een  formele overeenkomst tussen de huurder en de verhuurder. Het wordt gebruikt voor een periode variërend van maand tot maand tot drie jaar of langer. De huur wordt gewoonlijk per maand betaald, maar dit kan van geval tot geval verschillen. Sommige expats blijven jaren in Nederland wonen, terwijl anderen maar tijdelijk in ons land verblijven (bijvoorbeeld voor werk of studie).

Vast geldbedrag

De huur is het vaste geldbedrag dat door een huurder wordt betaald. Het dekt een vaste periode van tijd. In een huurovereenkomst betaalt de huurder de verhuurder een bepaalde prijs van het onroerend goed voor een bepaalde tijd. De huurder en verhuurder spreken af hoe hoog de prijs is en hoe lang de huur duurt.

Eigen woning verhuren: dit zijn de (belasting)regels

Een eigen woning verhuren aan expats of een eigen woning verhuren kan je een mooi extra zakcentje opleveren, mits je het goed aanpakt. Wel zijn er een aantal regels aan verbonden waar je je goed in moet verdiepen. Zo stelt de de regering verplicht dat er huur moet worden betaald aan de makelaar of degene die de verhuur uitvoert.  Tevens krijg je te maken met de belasting over het verhuurde deel van de woning. Dit betreft bij de belastingaangifte een bezitting in box 3. Stel je voor dat je een kwart van jouw woning verhuurt. In dat geval geef je een kwart van de WOZ-waarde aan als bezitting.

 

Mobiele versie afsluiten